Roller Skate Training

Het programma van Quadsk8 is een veelzijdige trainingsmethodiek onder de noemer Soulful Fitness Roller Skate Training, waarin roller skates een kernrol vervullen.

Principes vanuit de inspanningsfysiologie, bewegingsleer, biomechanica en relevante neuropsychologische aspecten, zijn prominent in het programma geïntegreerd. Zodoende is er na jaren van ontwikkeling een hoogwaardige mixtuur ontstaan, die de basis vormt voor een systematische training van totale lichaamsbeheersing.

De vier basisprincipes van het trainingssysteem zijn een leidraad voor alle beoefenaars van elk niveau.

 Challenge Your Balance
 Control Your Roll
 Improve Your Move
 Flow Motion

Aan de hand van deze principes kan iedereen het Soulful Fitness systeem of componenten daarvan, op een veilige en effectieve manier trainen.

Training setting.

Het unieke karakter van de inhoud en het verloop van de training sessies is een ideale uitkomst voor mensen die gericht zijn op een ongedwongen maar effectieve en veilige manier van skill ontwikkeling en het werken aan een vloeiende flow.

  • Binnen de ruime openingstijden is er een vaste instructietijd van ongeveer 45 tot 60 minuten. Deze begint doorgaans drie kwartier na de opening. Op een maandagavond bijvoorbeeld zijn we open vanaf 19.00u. De instructie begint rond 19.45u. Kom je al om 19.00u binnen en heb je al direct vragen of gewoon super veel zin, dan springen we direct de houten vloer op en gaan we aan de slag; of je skate lekker in op je eigen tempo tot de instructie begint.

Kom je later binnen, dan spijkeren we je graag bij wat je eventueel net gemist hebt. De ruime openingstijden zijn bedoeld, om mensen de kans te geven zoveel mogelijk vlieg –of toepasselijker gezegd - rol uren te maken.

  • Alle niveaus trainen altijd met-, bij- en door elkaar. Zo kan iedereen inspiratie bij en van elkaar op doen, samen sparren, bouwen aan routines, ervaringen delen en informatie uitwisselen.
  • Binnen de gestelde openingstijden bepaal je altijd helemaal zelf hoe laat je begint èn hoe laat je stopt met jouw training, uiteraard wel rekening houdend met de hierboven omschreven instructietijd. Met andere woorden, je hebt zelf volledige regie over de duur van je trainingstijd. Door deze flexibele opzet ben je dus nooit te vroeg of te laat.

Hierop aansluitend bepaal je ook helemaal zelf de intensiteit van je training. De ene keer zit je beter in je vel dan een andere keer, heb je misschien een rotdag op werk (of school) gehad of kun je eindelijk weer los na een flinke griep; hier pas je dan je training en oefeningen op aan en ga je nooit over je grenzen heen van dat moment.

  • Er is ALTIJD minimaal een aangewezen trainer aanwezig, die op elk niveau kan ondersteunen met oefeningen en antwoorden op vragen.
  •  Alle oefeningen zijn volledig ontwikkeld op basis van absolute veiligheid om de kans op blessures zo minimaal mogelijk te houden. Daarnaast zijn alle oefeningen gericht op het behalen van maximaal trainingseffect. Alle trainingstijd die je in jezelf investeert, levert een verbetering in je flow op!
  • Deelname is altijd op eigen risico en verantwoordelijkheid.  Aan onze kant zorgen we voor een veilige leeromgeving en alles wat daarbij hoort voor absolute comfort. Alle eten en drinken die je nodig hebt voor een optimale training sessie is uiteraard toegestaan; Aangeschoten, beschonken en/of recreatief gedrogeerd deelnemen aan een sportieve activiteit, is redelijkerwijs onveilig, derhalve onwenselijk.

 

Uniek trainingsprogramma.

Niet alleen in Nederland blijkt het Soulful Fitness programma een uniek trainingssysteem. Tot nog toe is nergens ter wereld zo uitgebreid ingezoomd op het roller skate concept als sportdiscipline. Het programma ontwikkeld door Quadsk8 en momenteel uitgerold in samenwerking met Stichting Es Quint is inmiddels wereldwijd bekend. Sinds september 2012 wordt het complete Soulful Fitness curriculum succesvol onderricht en vanaf juni 2021  is het hoofdkwartier gevestigd aan de Diepenhorstlaan in Rijswijk, wederom in een geoutilleerde trainingsruimte

Soulful Snippets.

Op het Bfunkphenomenon Youtube kanaal, is een grote collectie video snippets in diverse categorieën ter publicatie, om een uitgebreide indruk op te doen van de roller skate trainingen.

Brian B. Kanhai
Quadsk8
Soulful Fitness Roller Skate Training

Kneep Deep

Going knee deep into the weeds on how far to bend the knees. As the human body works as a very sophisticated and fully integrated entity, it’s foolish to point out a single part that would be considered crucial for going through our day to day habits and activities.

Lees meer

Moving from drill to skill

Moving from drill to skill. The primary way and focus within the Soulful Fitness Roller Skate Training system, is the dilige...

Lees meer
Archief