Over Stichting Es Quint

Geplaatst op 17-12-2021

Es Quint - Betekenis

Het Engelse woord quintessence betekent de absolute kern en essentie van datgene wat je uitvoert, op focust, in verdiept, of je op welke manier dan ook mee bezig houdt.

Het meest essentiële; dat is het kernbegrip waar onze stichting haar naam in de eerste plaats aan ontleent.

In een wat meer filosofische context, staat quint voor de vijf elementen, te weten hout, vuur, aarde, metaal en water. Deze vijfeenheid (quint) is verantwoordelijk voor het ontstaan en de continuïteit van beweging en verandering van lichaam en energie en daarmee dus van invloed op het fundamentele evenwicht tussen Yin en Yang. Zodoende is deze betekenis dan ook weer terug te zien in het logo van Es Quint.

In de psychoanalyse onderscheidt Sigmund Freud het Es van het Ik. Het Es staat voor de psychische energie van een persoon gedreven door impulsieve emotie en hartstocht. Dit in tegenstelling tot het Ik, die staat voor het verstandige en de bezonnenheid.

Paars.

In  de vrije natuur is deze kleur vrij zeldzaam en daardoor juist bijzonder en mystiek. Wat de psychologie en symboliek betreft, worden er vele kenmerken en betekenissen aan de kleur toegeschreven en de verscheidene tinten zijn zelfs categorieën op zich.

Ontstaan vanuit het rustieke blauw en het passionele rood, staat deze majestueuze kleur wat Es Quint betreft voor creativiteit, wijsheid, zelfstandigheid, spiritualiteit, bezieling, nostalgie en onafhankelijkheid. En daarnaast is het een eervolle verwijzing naar een unieke muzikale kracht die van grote persoonlijke invloed is geweest op de pioniers van de stichting.

Essentie.

De essentie van Es Quint omvat blijdschap, bezieling en balans, alle drie onlosmakelijk met elkaar verbonden. Door een unieke stijl van communiceren, draagt Es Quint haar essentie met passie en toewijding uit, waarbij roller skates als communicatietool een centrale rol vervullen.

Sinds de oprichting in 2012, verzorgt Es Quint roller skate presentaties, trainingen en seminars in binnen-en buitenland, in samenwerking met Quadsk8 (ontstaan in 1999). Vanaf 2017 is Kidsrollpower een vast onderdeel geworden en sinds 2020 via MBM Coaching, officieel behorend tot het gehele collectief.

Gegenereerde inkomsten dienen ter ondersteuning, bevordering en instandhouding van de stichting als zodanig en haar missie.

Missie.

De missie van Stichting Es Quint is tweeledig. 

 1. Bewustwording en ondersteuning van meditatie in beweging, ter bevordering van individuele en collectieve gezondheid en vitaliteit. Roller skates vervullen hierin een hoofdrol als instrument in coaching and training.
 2. Het ondersteunen van initiatieven, die direct en actief bijdragen aan het welzijn van wees- en/of achtergestelde kinderen in binnen –en buitenland.

 

Recycling.

Met de oprichting van Es Quint, haar invulling en de samenwerkingsverbanden, koesteren alle betrokkenen van de stichting op een bijzondere manier het recycle principe Learning, Earning & Returning. Alle opgedane kennis en ervaring van door de jaren heen, geven we toegewijd terug aan de community en aan iedereen daarbuiten, die zich ervoor openstelt.

 

Donateurschap.

Vanaf 1 januari 2022 installeren we voor nieuwkomers twee vormen van donateurschap. Dit, omdat we dan een redelijke en overzichtelijke begroting kunnen opmaken voor de tegemoet komende tijd.

Patron A: startcommitment van 1 jaar. Na 1 jaar maandelijks opzegbaar, met een opzegtermijn van 1 maand.

Je gaat er helemaal voor en je hebt ruimte in je budget en tijd, maar op je skates vliegt een jaar zo voorbij.

Patron B: Geen startcommitment, maandelijks opzegbaar met een opzegtermijn van 1 maand.

* Actuele prijzen communiceren we graag persoonlijk met je, na deelname aan de introductietraining!

 

Als donateur van Es Quint geniet je de volgende voordelen:

 • Ongelimiteerd trainen op alle beschikbare reguliere trainingsdagen en tijden.
 • Vrij entree en onbeperkte deelname aan alle Roller Skate Training seminars verzorgd door Es Quint/Quadsk8.
 • Korting op toegangsprijzen betreffende algemeen openbare evenementen verzorgd door Es Quint/Quadsk8.

 

Donateur zijn, ben je of ben je niet. Dus niet af en toe wel en dan weer even niet; niet een paar maanden wel en dan als je op vakantie bent, of even geen zin hebt, weer even niet.

Goede redenen om JUIST donateur te worden:

 • Je wil supergraag efficient en veilig, effectieve en magische roller skate skills leren en je daarin ver(der) ontwikkelen, om uiteindelijk te kunnen flowen als water.
 • De presentatie en inhoud van de roller skate trainingen past heel goed bij je en/of spreekt je enorm aan.
 • Je grijpt graag de mogelijkheid aan om extra vlieguren te kunnen maken, wanneer jou dat uitkomt.
 • Es Quint als stichting en waar zij voor staat, vind je goud met een paarse rand waard.
 • Het maakt jou niet uit dat je niet altijd of frequent fysiek aanwezig kunt zijn, door bijvoorbeeld werk of persoonlijke situatie, maar je draagt graag bij aan de instandhouding van Es Quint als sociaal, maatschappelijk en sportief baken.

 

Redenen om GEEN donateur te worden:

 • Als je niet zeker weet of je skaten wel zo leuk vindt, dat je er genoeg tijd voor kunt of wil maken.
 • Als je weet dat er binnen een half jaar iets in je situatie gaat veranderen, waardoor het donateurschap niet meer passend of mogelijk is.
 • Als je van jezelf weet dat een commitment aangaan tijd en moeite kost die je niet hebt of niet kunt opbrengen of volhouden.
 • Als je denkt dat het donateurschap een stok achter de deur is, om jezelf ertoe te zetten om voldoende aanwezig te zijn om de maandelijkse bijdrage eruit te halen.
 • Als je hebt uitgerekend dat de maandelijkse bijdrage voordeliger is dan alle andere opties, maar weet dat je doorzettingsvermogen een serieuze kink in de kabel gaat worden.

 

In al deze gevallen is een strippenkaart of het betalen van losse trainingen de allerbeste optie.

Uiteraard gaan we graag altijd in gesprek over (veranderende) situaties op persoonlijk niveau, om tot de best passende oplossing te komen! 

 

Namens Stichting Es Quint,

Linda Hillebrandt - Voorzitter

Robert Siebel - Secretaris

Mariska Weimar – Penningmeester

 

Bliss & Balance Center

Diepenhorstlaan 10C

2288 EW Rijswijk

 

Deel dit bericht:

Kneep Deep

Going knee deep into the weeds on how far to bend the knees. As the human body works as a very sophisticated and fully integrated entity, it’s foolish to point out a single part that would be considered crucial for going through our day to day habits and activities.

Lees meer

Moving from drill to skill

Moving from drill to skill. The primary way and focus within the Soulful Fitness Roller Skate Training system, is the dilige...

Lees meer
Archief