Soulful Fitness

Het programma van Quadsk8 is een veelzijdige trainingsmethodiek onder de noemer Soulful Fitness Roller Skate Training, waarin roller skates een kernrol vervullen.

Principes vanuit de inspanningsfysiologie, bewegingsleer, biomechanica en relevante neuropsychologische aspecten, zijn prominent in het programma geïntegreerd. Zodoende is er na jaren van ontwikkeling een hoogwaardige mixtuur ontstaan, die de basis vormt voor een systematische training van totale lichaamsbeheersing.

De vier basisprincipes van het trainingssysteem zijn een leidraad voor alle beoefenaars van elk niveau.

 Challenge Your Balance
 Control Your Roll
 Improve Your Move
 Flow Motion

Aan de hand van deze principes kan iedereen het Soulful Fitness systeem of componenten daarvan, op een veilige en effectieve manier trainen.

Uniek trainingsprogramma.

Niet alleen in Nederland blijkt het Soulful Fitness programma een uniek trainingssysteem. Tot nu toe is nergens ter wereld zo uitgebreid ingezoomd op het roller skate concept als sportdiscipline. Het programma ontwikkeld door Quadsk8 en momenteel uitgerold in samenwerking met Stichting Es Quint, is inmiddels wereldwijd bekend. Sinds september 2012 wordt het complete Soulful Fitness curriculum succesvol onderricht in een volledig geoutilleerde trainingsruimte in Den Haag. Vanaf juni 2021 is het hoofdkwartier gevestigd aan de Diepenhorstlaan in Rijswijk.

Soulful Snippets.

Op het Bfunkphenomenon Youtube kanaal, is een grote collectie video snippets in diverse categorieën ter publicatie, om een uitgebreide indruk op te doen van de roller skate trainingen.

Brian B. Kanhai
Quadsk8
Soulful Fitness Roller Skate Training

Over Stichting Es Quint

Es Quint - Betekenis Het Engelse woord quintessence betekent de absolute kern en essentie van datgene wat je uitvoert, op fo...

Lees meer

The meaning of Drill it till you kill it

Drill it till you kill it. It is one of the most well known mottos connected to the very core of the Soulful Fitness Roller ...

Lees meer
Archief