Roller Skate Sport

30 June 2014 Hits: 5074 Written by Bfunkphenomenon
Print Email

Roller Skaten als volwaardige sportbeoefening.


Het Amerikaanse equivalent van de Nederlandse Hartstichting, beschouwt inmiddels het roller skaten als een uitstekende aerobic en fitness sport. In termen van positieve gezondheidsaspecten, optimaal calorieverbruik, gewichtscontrole en spierversterkende eigenschappen, wordt het roller skaten minimaal gelijk gesteld aan recreatief hardlopen (joggen).

 

Een skater verbruikt gemiddeld bij een snelheid van 10-15 km per uur, op z`n minst 300 calorietjes in een klein uurtje, met gemak!

Flow Motion

Een rhythm skater die in een matrix rolt (middle game), of in een rink rondrijdt (outside game) of outdoors swingend skate uren en kilometers maakt, verbrandt vele malen meer!

Het low-impact aspect van het skaten ten opzichte van het rennen, geeft het roller skaten zelfs een streepje voor bij de aanbeveling. Er kunnen verschillende disciplines worden beoefend op roller skates. Verschillende spiergroepen worden stevig aangesproken bij de uitvoering van bewegingen, het genereren van snelheid en het continue waarborgen van balans.

Onder professionele begeleiding en met de nodige veiligheidsmaatregelen is het roller skaten als sportbeoefening bereikbaar voor jong en oud. Flink wat kilometers wegrollen, of interactief met anderen dansbewegingen oefenen is minstens zo intensief.

Een van de leukste variaties is het `couple skaten`. De basis is snel aan te leren en van daaruit kun je elkaar op eenvoudige wijze helpen om balans en techniek onder de knie te krijgen.

 

Geldt dit ook allemaal voor inline skates?

Tot op zekere hoogte wel ja. Zeker het rijden van (lange) afstanden is vrijwel identiek aan het ijsschaatsen en wordt oCouple sk8ver het algemeen ook wat comfortabeler ervaren dan op quad skates. De dansdisciplines vereisen wel wat aanpassing, maar zijn zeker niet onmogelijk op inline skates.

 

Rollen met je hele lijf.

Roller skaten doe je niet alleen met je skates, maar vooral met je hele lijf. Natuurlijk ligt het accent op de bekende been-, bil- en buikspieren, maar je hebt feitelijk je hele lijf nodig om vaardig te kunnen bewegen. Ook het onderbreken van bewegingen en/of volkomen tot stilstand komen vereist goed geoefende techniek, waarbij je het hele lijf inzet.
 
Het complete leerproces is er uiteindelijk op gericht om in iedere beweging of houding, rust en cadans te vinden. Met goede instructie is de basis met wekelijkse training in 12 tot 14 weken prima onder de knie te krijgen. Daarna is het aan de beoefenaar zelf om naar eigen interesse en voorkeur de uitdaging verder te ontwikkelen.
 
 
 
 
 
Soulful Fitness

Het unieke soulful fitness programma is een training om kracht, souplesse en uithoudingsvermogen te ontwikkelen zowel met als zonder roller skates. De instabiliteitsfactor op roller skates is een bijzonder effectieve manier gebleken, om kracht en coördinatie te verbeteren en letterlijk in balans te brengen.
 
 

Contact Info

Quadsk8 International

Binckhorstlaan 135, floor I   2516 BA Den Haag

phone: +31 612124959

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

IBAN NL48INGB0004676593

BIC INGBNL2A


Foundation Es Quint

 

Affiliation

Online Skateshop